WILD
de haas was lekker lang gemarineerd in wijnazijn
en tijm en milde marjolein hem proeven volstonden
lippen, zo inschikkelijk glipte het vlees van het been
van uren lijdzaam op het vuur te garen in wildfond
in het bos geplukte cantharellen kregen van boter
dat wat stervelingen op een regendag gelukkig maakt
net toen verrukking over alle tafelen was neergedaald
en iedereen met bolle kaken kauwde, knikte, lachte,
slikte, kwam hij na lang wachten op een dienblad aan,
de met laurier omkranste kop van de nog jonge fox
GAME
the hare had lingered long in wine-vinegar marinade
mild marjoram and thyme to be tasted by lips fully
gratified, so obligingly did flesh slip from the bone
after hours of leisurely simmering in game stock on the stove
chanterelles picked in the woods received from butter
that which makes mortals happy on a rainy day
when sheer delight had just descended over all the tables
and everyone was chewing with bulging cheeks, nodding, laughing,
swallowing, it arrived after a long wait on a serving dish,
the laurel-wreathed head of a still young fox
No comments:
Post a Comment